Hverdagen som ejendomsservicetekniker-elev i Københavns Kommune

 

Hverdagen som ejendoms­service­tekniker-elev i Københavns Kommune

Sadi er 38 år gammel og ejendomsservicetekniker-elev i Københavns Kommune.

På Brønshøj Skole er der altid noget, der skal fikses og ordnes. Vinduesruder går i stykker, en dør lukker ikke ordentligt og varmeanlægget skal serviceres.

Sadi er 38 år gammel og ejendomsservicetekniker-elev i Københavns Kommune. En elevstilling og uddannelse, der ifølge Sadi er både spændende og lærerig, og hvor der er meget at se til i hverdagen:

”Det er et spændende fag. Du lærer noget om mange ting. Naturfag, ukrudt og kemi, bygnings-vedligeholdelse, sikkerhedsgennemgang, varme og ventilationsanlæg. Du bliver multi-håndværker. Det er en fed uddannelse. I hverdagen har man travlt i oplæringen. Der er altid et eller andet. Du går sikkerheds-rundering om morgenen, laver småreparationer, koordinerer med håndværkeren og sørger for den daglige drift af varme- og ventilationsanlæg.”  

Fra klaverakkorder til driftsopgaver  

Sadi flyttede til Danmark fra Aserbajdsjan tilbage i 2009. Han havde i mange år arbejdet som professionel musiker og pianist.

I 2015 fik han job i Københavns Kommunes gårdmandskorps, der tager sig af serviceopgaver på institutioner og skoler i hele København. Ad den vej fik han øjnene op for uddannelsen til ejendomsservicetekniker:

”Jeg arbejdede i gårdmandskorpset som ufaglært i flere år, men fik øje på uddannelsen og spurgte min chef, om det var en mulighed. Det var det, heldigvis. Jeg har fået en del merit. Derfor kommer uddannelsen ikke til at tage så lang tid. Jeg havde meget erfaring med arbejdsopgaverne, da jeg kom ud i min første oplæring, men jeg har også lært meget nyt. Særligt om varmeanlæg. Det har jeg fået meget større viden om. Hvis der er en radiator, der ikke virker, kan jeg nu finde frem til problemet.”   

Hverdagen byder på både faste arbejdsopgaver og stor variation   

Sadi arbejder på to skoler, mens han er i oplæring. Brønshøj Skole og Skolen på Strandboulevarden. Han skifter mellem skolerne hver tredje uge. Sadis hverdag byder på både stor variation og meget faste arbejdsopgaver:  

”Man har enten morgenvagten fra klokken 06.00-14.00 eller lukkevagten fra 09.00-17.00, så dagen er dækket ind. Om morgenen starter man altid med sikkerhedsrundering på skolen. Er alt som det skal være? Der må ikke være noget, som børnene kan komme til skade med. Lukkevagten sørger for, at skolen bliver lukket ned, og der bliver låst af. Noget af det, jeg bedst kan lide ved at være ejendomsservicetekniker-elev er kollegaskabet og det koordinerende arbejde. Der er meget koordination og samarbejde. Det skal man være god til, hvis man vil være ejendomsservicetekniker.”

 

Søg elevstilling

Københavns Kommune slår løbende nye elevstillinger op. Du kan også tilmelde dig jobagenten og få besked, så snart der er ledige stillinger.