Hverdagen som kontorelev i Københavns Kommune

 

Hverdagen som kontorelev i Københavns Kommune

Emilie er 26 år gammel og kontorelev i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har ansvaret for at hjælpe ledige i job og uddannelse og skabe vækst og gode rammer for integration i Københavns Kommune. Emilie på 26 år arbejdede tidligere med detailhandel, men startede på en kontoruddannelse, da hun blev mor til en lille pige i 2019:

"Jeg har 10 års erfaring med at arbejde i butik, men da jeg blev mor, valgte jeg at sadle om. Det at arbejde i butik og få et liv med et lille barn til at hænge sammen er svært på grund af arbejdstiderne. Jeg tænkte derfor, hvad skal jeg gøre med mit arbejdsliv nu? Jeg havde fået en masse erfaring med administration og begyndte så småt at se mig om efter noget nyt. Den første uddannelse og læreplads, jeg faldt over, var en stilling som kontorelev i Københavns Kommune. Det tænkte jeg med det samme var et helt ideelt match. Både på grund af mine kompetencer, min erfaring og fremtidige jobmuligheder. Jeg søgte stillingen her i forvaltningen, kom til samtale og fik elevstillingen."

Du er med til at påvirke din hverdag

I Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har man kontinuerligt elever ansat i kontorstillinger. Emilie oplever, at der er styr på tingene i forvaltningen, at hun bliver taget godt imod af kolleger, og at man som elev også er med til at forme sit arbejde:

"Jeg har i min tid her i forvaltningen været rundt i flere forskellige afdelinger, og har haft rigtig mange forskellige arbejdsopgaver. Det er spændende med variationen. Det er meget forskelligt fra elev til elev, hvor man starter og hvad man beskæftiger sig med. Det afgøres i høj grad også af ønsker til, hvad man godt kan tænke sig at arbejde med. Du kan være med til at påvirke det selv. I øjeblikket sidder jeg i en afdeling, hvor jeg har mere borgerkontakt end tidligere. Vi arbejder på at hjælpe borgerne og give dem afklaring på muligheder indenfor uddannelse og arbejde. Vi går et spadestik dybere med borgerne her. Møder dem i øjenhøjde, og spørger, hvad har du brug for? Det er spændende. Jeg føler, at jeg er med til at gøre en forskel for andre mennesker."

Arbejdsliv og familieliv

Vi bruger alle en stor del af vores vågne timer på arbejdspladsen, og for mange mennesker er arbejdet en vigtig del af deres selvforståelse. Med små børn kan det være vanskeligt at skabe en god balance mellem arbejdsliv og familieliv. Emilie oplever, at hun har gode arbejdsvilkår og muligheder for at få de ting til at gå op i en højere enhed. Det skaber arbejdsglæde og livskvalitet:

"Det er meget nemmere at tilpasse mit arbejdsliv nu end det var før. Jeg kan aflevere min datter stille og roligt om morgenen og møde ind her efterfølgende, eller hente hende tidligere om eftermiddagen. Jeg har fri i weekenden og det er generelt meget mere fleksibelt her, end da jeg arbejdede i butik."

Unikt elevfællesskab

I Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har man et elevnetværk, hvor kontoreleverne mødes et par timer hver anden måned til et fagligt indlæg og sparring på tværs af teams og afdelinger:

"Det er et lille fællesskab, hvor vi mødes på tværs i forvaltningen, og det er rigtigt rart, at vi kan snakke sammen om alle mulige ting. Vi er 12 elever i vores netværk. Det er helt unikt for vores forvaltning. Vi sætter et par timer af til et fagligt indlæg, og vi gør det i arbejdstiden. VI fordeler det sådan, at det går på skift mellem elever fra forskellige teams, der booker ind, laver dagsorden og planlægger mødet." 

Grib mulighederne

Emilie har store drømme for sit fremtidige arbejdsliv, og har fået øjnene op for de mange muligheder, hun står med, når hun er færdiguddannet. Der er gode arbejdsmuligheder i Københavns Kommune, og Emilie arbejder benhårdt på at gøre sig uundværlig og gribe de muligheder, der kommer til hende, for at lære nyt og udvikle sig:

"Der er mange muligheder i Københavns Kommune. Vi er et stort maskineri herinde, og der er nogle store administrative opgaver. Jeg synes, at man skal gribe de muligheder, der byder sig til, og ikke være bange for at prøve kræfter med nye arbejdsopgaver. Du er i høj grad med til at forme det, og det er et stort plus. Man skal gribe mulighederne og også vise initiativ og måske spørge ind. Kan jeg få lov til at sidde med nogle af de her opgaver? Der er aldrig en dag, der er ens herinde. Jeg forsøger at gøre mig uundværlig i hverdagen og gå til opgaverne med et åbent sind. Jeg har haft mange gode oplevelser i forbindelse med min oplæring. Jeg har oplevet at blive taget fantastisk godt imod af mine kolleger, og det på trods af, at man obligatorisk, skal skifte afdeling et antal gang. Det kan være svært med de skift, men det hjælper meget, når man bliver taget så godt i mod overalt."

Søg elevstilling

Københavns Kommune slår løbende nye elevstillinger op. Du kan også tilmelde dig jobagenten og få besked, så snart der er ledige stillinger.