Kontorelev i offentlig administration eller økonomi

 

Kontorelev i offentlig administration eller økonomi

Drømmer du om at arbejde med administrative opgaver på en stor arbejdsplads med et stærkt borgerfokus? Så er kontoruddannelsen i offentlig administration eller økonomi i Københavns Kommune noget for dig.

Med omkring 45.000 ansatte og mere end 600.000 borgere er der meget at holde styr på i Københavns Kommune. Som elev får du et stærkt indblik i, hvordan en moderne kommune bliver drevet. 

Du får udfordringer og ansvar både i den direkte kontakt med københavnerne og i de opgaver og projekter, du skal løse i samarbejde med dine kolleger.

Du kommer enten til at arbejde med opgaver indenfor eksempelvis personale-administration eller regnskabsmæssige opgaver såsom fakturering, håndtering af leverandørfakturaer og diverse bogføringsopgaver, sekretariats-opgaver og sagsbehandling.

Uddannelsen

Uddannelsen veksler mellem skole og oplæring. Du specialiserer dig i enten offentlig administration eller økonomi. 

Du skal have bestået EUX-kontor, et fem-ugers kompetencegivende forløb (EUS) for studenter (STX, HTX eller HF), en HHX eller et grundforløb (påbegyndt før 31. juli 2015) for at blive ansat.

Kontakt en skole, hvis du er i tvivl, om du opfylder kravene. 

Ansættelse og oplæring

Uddannelse København er din arbejdsgiver under din uddannelse. Det er Uddannelse København, der ansætter dig og udarbejder din uddannelsesaftale. 

Når du er i oplæring, får du en oplæringsvejleder, som er din faglige vejleder og kontaktperson gennem hele din oplæing. 

Løn, ferie og arbejdstid

Du får løn under hele uddannelsens hovedforløb og løn under ferie efter gældende ferielov. Din ugentlige arbejdstid er i gennemsnit 37 timer.