Tandklinikassistent

 

Tandklinik­assistent

Brænder du for at arbejde med mennesker, og kan du se dig selv i en vigtig rolle, hvor du hjælper tandlæger og tandplejere? Så er uddannelsen til tandklinikassistent i Københavns Kommune noget for dig.

Som tandklinikassistent-elev i Københavns Kommune tager du imod patienter, passer telefon, assisterer ved behandlinger og rengør og steriliserer instrumenter.

Du tager røntgenbilleder og rådgiver patienterne i, hvordan de bedst passer deres tænder og undgår tandsygdomme.

Som tandklinikassistent-elev i Københavns Kommune er du enten ansat i Børne- og ungdomstandplejen eller i Voksentandplejen.

Uddannelsen

Uddannelsen veksler mellem skole og oplæring. Du skal have bestået grundforløb 2 rettet mod tandklinikassistent-uddannelsen for at blive ansat.

Kontakt en skole, hvis du er i tvivl, om du opfylder kravene.  

Ansættelse og oplæring

Uddannelse København er din arbejdsgiver under din uddannelse. Det er Uddannelse København, der ansætter dig og udarbejder din uddannelsesaftale.

Når du er i oplæring, får du en oplæringsvejleder, som er din faglige vejleder og kontaktperson gennem hele din oplæring.

Løn, ferie og arbejdstid

Du får løn under hele uddannelsens hovedforløb og løn under ferie efter gældende ferielov. Din ugentlige arbejdstid er i gennemsnit 37 timer.